Thingbaks klumme

Brug dine feriepenge lokalt  

I begyndelsen af oktober kunne danskerne søge om at få udbetalt tre uger af de indefrosne feriepenge, og det betyder flere millarder kroner i de danske lommer. Der er allerede mere end en million danskere, som har fået pengene udbetalt, og det skulle meget gerne sætte gang i hjulene i de trængte brancher rundt omkring i landet.

Uanset om du har planer om et nyt spisebord, tv, en gourmetmiddag eller en helt ny garderobe, har Aalborg City nu en appel til de aalborgensere, hvor pengene brænder i pungen: Brug dem lokalt!

- Marts-måned i midtbyen var jo skrækscenariet for, hvordan byens liv kan se ud, hvis ikke vi husker at støtte op om byens butikker, caféer og restauranter. Der var jo spøgelses-lignende tilstande i flere måneder, siger formand for Aalborg City, Flemming Thingbak.
- Med udbetalingen af op imod 60 mia. kr. er det derfor mit store ønske, at ”alle” vil benytte pengene i deres egen by, i deres egne butikker – det er så vigtigt for erhvervets overlevelse, forklarer han.

Brug pengene lokalt – og støt en række initiativer

Udover at være med til at holde gang i hjulene og skabe arbejdspladser, understreger Flemming Thingbak, at hvis vi husker at støtte lokalt, så støtter vi også direkte de mange initiativer, som man måske har en tendens til at tage for givet.
Eksempelvis Aalborgs smukke julebelysning, der hvert år er medfinansieret af byens butikker – og hvordan ville en jul uden disse se ud?

- Det klareste eksempel er julebelysningen i midtbyen, som folk jo rejser langvejs fra for at opleve. Det er man også med til at støtte, når man lægger sine penge i butikkerne, siger Flemming og fortsætter:
- Derudover kan vi også afholde forskellige events som koncerter osv. Vi vil så nødigt have scenarier i fremtiden, hvor vi oplever marts-lignende tilstande i vores fantastiske by. Aalborg skal gerne summe af liv fremover, og derfor er det så vigtigt, at vi husker at bruge pengene lokalt.

 

30 år med afgørende indflydelse på Aalborgs butiksliv - og han har aldrig fået en krone for sit arbejde 

Nils Andersen lagde grundstenene til Aalborg City - og har lige siden stået i spidsen for foreningen.

(Artikel fra Nordjyske)

Det var et farvel til en af de store i Aalborgs handelsliv, der fandt sted torsdag 10. september på Søgaards Bryghus. Da Aalborgs handelstandsforening - Aalborg City - 16. januar 1990 blev stiftet sad Nils Andersen med om bordet, og først i dag 30 år senere har han så givet stafetten videre.

Derfor var der forståeligt nok mange, der kom forbi for at gratulere, hvilket tydeligvis glædede Nils Andersen.
- Tak til alle jer, der er kommet her i dag. Jeg glæder mig virkelig over, at der er kommet så mange, sagde han til forsamlingen.

Det var på foreningens generalforsamling - tilbage i februar i år - at Nils Andersen annoncerede sit stop, og planen var derpå, at den officielle afskedsreception skulle holdes 12. marts. Men så kom corona-virussen og stak en kæp i hjulet på stort set alt. Og derfor var det først torsdag eftermiddag - med et halvt års forsinkelse - at afskedsreceptionen kunne afvikles.

- Endelig lykkedes det. På trods af COVID-19 og alle mulige andre ting, så er det endelig lykkedes, sagde Flemming Thingbak, der gennem de seneste 16 år har været foreningens direktør.
- Tænk engang, at du i 30 år har været ulønnet formand for cityforeningen i Danmarks fjerdestørste by, sagde handelsdirektøren videre - og han gjorde i den forbindelse meget ud af at sige den mangeårige formand et stort "tak" for indsatsen.
- Du er firstmover på alting - og det er også derfor, du er kommet så langt, sagde Flemming Thingbak og henviste derefter til en lang række af midtby-initiativer, som Nils Andersen har haft store aktier i - blandt andet julemarkeder, storskærmsarrangementer og sågar uddeling af gratis rødspætter i forbindelse med en fiskerimesse.
- Vi har ikke altid været enige om alting, men vi er altid kommet godt ud af det, sluttede Flemming Thingbak.

Det er i øvrigt Jes Asmussen, der driver forretningen Click, der har afløst Nils Andersen i formandsstolen hos Aalborg City.