Anderledes jul

Det bliver en noget anderledes jul i år i Aalborg City:

Julemarkedet 2020 i Aalborg City er aflyst

Det er næsten umuligt at sige jul i Aalborg midtby uden også at sige ”Julemarkedet på Gammeltorv”. Sidste år slog julemarkedet rekord med over 200.000 gæster – en fremgang på 15 procent sammenlignet med 2018. Mange familier og handlende har tradition for at lægge vejen forbi julemarkedet for at opleve byen fra toppen af Pariserhjulet, for at få en tur i julekarrusellen eller købe en julegodte eller to i de mange boder. Men det må vi desværre undvære i år.

- Det er meget beklageligt, men med det stigende smittetryk er vi i Aalborg City desværre nødt til at tage konsekvensen og aflyse vores traditionsrige julemarked på Gammeltorv, udtaler direktør i Aalborg City Flemming Thingbak.
- Vi har i samarbejde med Aalborg Kommune og alle relevante myndigheder vendt og drejet alle tænkelige scenarier med færre boder, mere plads til ophold osv. osv. – men vi kan ikke ’få enderne til at nå sammen’, og det er vi naturligvis meget ærgerlige over. Vi befinder os alle i en ufattelig svær tid og næsten intet er, som det plejer at være. Vi er mange, der havde set frem til en jul med alle de traditioner vi kender i midtbyen, men også her bliver 2020 anderledes.
Julemandens ankomst var planlagt til lørdag 14. november – og dagen før var det meningen, at Stig Rossen skulle synge julen ind i forbindelse med, at vi tænder vores nye flotte julebelysning i hele midtbyen, men både julemanden og Stig Rossen er også aflyst.

Et lys i mørket…

- Vi har lært meget de seneste 9 måneder, hvor Covid-19 har huseret, og det at være omstillingsparat har i den grad været nødvendigt. Det må vi altså også gøre nu i forbindelse med Julen i Aalborg City, fortsætter Flemming Thingbak.
- Selvom vi i år må vinke farvel til julemarkedet, bliver der stadig masser af jul i Aalborg City. Gammeltorv bliver i år dekoreret med hundredvis af smukke juletræer – som alle bliver pyntet med masser af lys og julepynt. Vi skal, trods aflysning af julemarkedet, sørge for, at den historiske plads i hjertet af byen stadig er smuk og illumineret til jul, så man som gæst og kunde i byen også i år får en smuk juleoplevelse, lover Flemming Thingbak.
Dertil er vi så heldige, at rigtig mange butikker har bakket op om den fælles julebelysning, der er i hele midtbyen, det betyder, at der overalt i gågader mm. vil være masser af smukt lys at se på – og Sallings facade er jo igen i år, et kapitel helt for sig. Derudover er Aalborg City også fuld af begejstring over det engagement, som mange butikker vælger at lægge i juleudsmykningen af både lokaler, facader og butiksvinduer. Nytorv er i ”opbrud” ifm. den store renovering, man er i gang med der, men her laver vi også i samarbejde med Aalborg Kommune lidt julerier med lys og opstilling af mandelvogn, så det trods alt kommer til at dufte dejligt af jul, fortsætter Flemming Thingbak.

2021 bliver alt forhåbentligt godt igen

Med dette års amputerede julemarked har Aalborg City allerede nu lagt sig i selen for at udvikle julemarkedet og juleoplevelserne i 2021 i midtbyen.
- Til den tid har vi et færdigt Nytorv – og vi vil på alle parametre ”steppe op” med nye investeringer i boder og lysoplevelser – og så håber jeg, som alle andre, at Covid-19 til den tid er besejret og nedlagt, slutter citydirektør Flemming Thingbak.