Aktivitetskalender

Se, hvad der rører sig i Aalborg City
Juletoget
18/11/2022
 - 23/12/2022
Juletoget

Juletoget

Kom en tur rundt i byen og oplev den skønne julestemning med juletoget. Du kan stå på toget ved Gammeltorv.

Toget kører:

Mandag til torsdag fra kl. 12.00 – 17.30

Fredag fra kl. 12.00 – 19.00

Lørdag fra kl. 10.00 – 16.00

Søndag fra kl. 10.00 – 16.00

Fredag 25. november kører toget fra kl. 12.00 – 22.00 i forbindelse med Black Friday.

Fra lørdag 17. december til og med fredag 23. december kører toget hver dag fra kl. 10.00 – 19.00.

 

Aalborg Julemarked
18/11/2022
 - 23/12/2022
Aalborg Julemarked

Julemarkedet i Aalborg 

(English below)
I år afholder vi Aalborg Julemarked på Gammeltorv fra fredag 18. november til og med fredag 23. december.
Julemarkedet i Aalborg emmer og dufter af jul. Her er alt hvad julehjertet begærer. Lige fra gløgg, brændte mandler og lune æbleskiver samt et væld af andet skønt julemad og drikke. Juletræer, julesweaters, kunst mm. er også af finde på julemarkedet. Alt dette finder du i de små hyggelige julehytter på Gammeltorv. Du har også mulighed for at komme en tur op i det store pariserhjul, hvor du kan skue ud over hele julemarkedet og en stor del af byen, samt prøve den hyggelige børnekarrusel.
Alle byens gader er klædt i den smukkeste julebelysning med grangrene og store røde julehjerter.
Juletoget kører rundt i byen i butikkernes åbningstider. Du kan stå på toget ved Gammeltorv

Åbningstiderne på Julemarkedet er:

For udvalgsvarer:

Mandag til torsdag fra kl. 12.00 – 17.30
Fredag fra kl. 12.00 – 19.00
Lørdag & søndag fra kl. 10.00 – 16.00

For mad & drikke:

Mandag til torsdag fra kl. 12.00 – 19.00
Fredag fra kl. 12.00 – 19.00
Lørdag & søndag fra kl. 10.00 – 19.00

Fredag 25. november er der åbent fra kl. 12.00 – 22.00 i forbindelse med Black Friday.
Fra lørdag 17. december til og med fredag 23. december er der åbent hver dag fra kl. 10.00 – 19.00.

Præsentation af hytterne:

Julesweaters

Jule-Sweaters ApS er en af Europas største julesweaterbrands. Firmaet er startet og drevet af to nordjyder. Virksomheden et GOTS-Certifikat, der er en af de højeste tekstilanmærkninger indenfor Bæredygtighed.
De har håndplukket nogle af deres favorit designs, som du kan finde i deres hytte på Gammeltorv – kig forbi og find din favorit. 

Den Muntre Gris

Hos Den Muntre Gris finder du de lækreste flæskestegsburgere med hjemmesyltende rødkål og agurker. Du finder Den Muntre Gris’ salgsvogn på midterste repos på Gammeltorv.

Hanstholm Fish & Chips

Hanstholm Fish & Chips finder du på midterste repos på Gammeltorv. Deres Fish & Chips er en nyfortolkning af den britiske gammeldags fish’n’chips. Der drages paralleller fra den originale måde at anrette fisken på, men retten er lavet på en hemmelig familieopskrift. Fisken er frisk og udvalgt på Hanstholm Fiskeauktion. Den friske fisk i den gyldne hjemmelavede sprøde øl dej serveres med sprøde chips, citron og en hjemmelavet tatarsauce.
Udover Fish & Chips kan du også købe deres lækre friske fiskefrikadeller.
Hertil kan du købe vand, sodavand og øl.

Spiralkartofler, Belgiske pommes, Fish & Chips og Kyllingespyd med pommes

Denne hytte finder du på midterste repos på Gammeltorv. Spiralkartofler er store kartofler, drejet ud på en pind og dyppet i en let tempuradej, som giver en rigtig god smag, og holder på sprødheden og varmen. Efterfølgende bliver de stegt i rapsolie. Spiralkartoflerne fås også med cheddarostesauce.

Her består deres Fish & Chips af en varm fiskefilet med belgiske pommes frites, original tatarsauce og en dip efter eget valg.
Kyllingespyd med belgiske pommes frites serveres med en syltet agurk & løg salat, samt en dip efter eget valg.
Belgiske Pommes Frites er originale, lækre og sprøde. De serveres i et smart kræmmerhus to-go og med en valgfri dip. Du kan vælge mellem otte forskellige dip og ekstra dip kan selvfølgelig tilkøbes.
De steger i rapsolie og alle produkterne serveres i en moderne og bæredygtig emballage.

Churros vognen

Churros vognen finder du ved indgangen til Julemarkedet på Gammeltorv, samt på Nytorv.
Her kan du selvfølgelig købe de lækre sprøde churros der fås med forskellig topping – nutella, kanelsukker, flormelis, jordbær, chokolade, karamel og softice.
Derudover finder du også candyfloss, brændte mandler, kakao, kaffe og softice.

Pandekageboden

Pandekageboden finder du på midterste repos på Gammeltorv. Hos Pandekageboden, er det muligt at købe hjemmelavede kæmpe pandekager, som dækker hvilken som helst sult.
De friske varme pandekager, tilbydes både som madpandekager, med enten kebab eller kylling og friske grøntsager. Der er dog også et udvalg til dem, som lyster noget til den søde tand, hvad enten man er til den originale med sukker og syltetøj eller en pandekage med is og nutella.

Mjødladen

Mjødladen finder du på midterste repos på Gammeltorv. Her finder du flere forskellige varianter af Mjød. Mjød er en gæret alkohol lavet på honning, vand og gær. Nogle varianter har tilsat forskellige frugter, men essentielt er det en honning vin. Mjød er sødt, friskt, blødt og lækkert. En sand fryd for ganen!

ROMeriet

ROMeriet finder du på det midterste repos på Gammeltorv. Her sælger de:
Lumumba: varm kakao med rom, friskpisket flødeskum med vaniljesukker på toppen og chokoladedrys.
Børne Lumumba: varm kakao, friskpisket flødeskum med vaniljesukker på toppen og chokoladedrys.
Romtoddy: Julete med kanelstænger, citron, rørsukker og nelliker, som er kogt op og tilsat rom inden serveringen og selvfølgeligt hjemmelavet helt fra bunden.
De sælger også deres rom og julerom.
ROMeriet har butik i Urbansgade 22A, 9000 Aalborg.

The Fudge Factory

The Fudge Factory finder du på Nytorv. De sælger håndlavet engelsk fudge, trøfler og nougat. Joey, som har boden, importerer det selv fra England og det er hans familie der producerer det. De vil have omkring 65 forskellige smagsvarianter og de har tilføjet vegansk Fudge til deres udvalg også.

Grill Hytten

Grill Hytten finder du igen i år på det midterste repos på Gammeltorv. Her serverer de årets julefrankfurter, KÆMPE hotdogs og 1/2 meter lange hotdogs med råsyltede rødløg – en rigtig jule klassiker. Alle deres pølser grilles direkte over åben ild på den store ottekantede grill.
Derudover sælger de også kolde og varme drikke og andre lækkerier.

Hos Linda

Hos Lindas vogn sælger et stort udvalg af gammeldags bolcher, brændte mandler og slikkepinde fra Sugarpilots. Sugarpilots er håndlavede slikkepinde med forskellige motiver. De er lavet af økologisk sukker og 100% naturlige veganske råvarer.

Hollandsk Ost

Hollandsk Ost finder du på det første repos på Gammeltorv. Det er niende gang de er med på julemarkedet. De sælger et stort udvalg af hollandsk kvalitetsost, hollandske pølser og hollandske stroopwafels (honningvafler).

Studenterbiksens Juletræssalg

Studenterbiksens Juletræssalg finder du på det første repos på Gammeltorv. De sælger forskellige juletræer. Blandt andet pottetræer, små pyntetræer og afskårne træer. Derudover kan du også købe adventskranse og andre juledekorationer.

Kunsthåndværk

Kunsthåndværk finder du på det første repos på Gammeltorv. Hytten drives af selvstændige kunsthåndværkere. Her bliver der solgt kvalitets julepynt og gaver i alle prisklasser. Det man kan være helt sikker på er, at alt er “Made in Denmark” og formet i hænderne på de syv kunsthåndværkere. Her finder du både keramik, smykker, glas og pileflet.

Tupperware

Tupperware kan du finde på det første repos på Gammeltorv. I deres hytte finder du plastik ting til enhver husholdning. De er mest kendt for deres populære ecopure flasker. Ved at du vælger eco+Flasker sparer du planeten for 14 kg engangsplast pr. år. Få en snak med deres dygtige konsulenter – de kan helt sikkert hjælpe dig.

Mandelboden

Hytten med brændte mandler finder du på første repos på Gammeltorv. Som navnet fortæller sælger de brændte mandler. Derudover sælger de også popcorn, andre snacks, et stort udvalg af slikkepinde, candyfloss og kandiserede æbler.

Caféen

Caféen er igen i år placeret på øverste repos på Gammeltorv ved siden af pariserhjulet. Her bliver der solgt lune æbleskiver, kaffe, kakao, glühwein, gløgg, øl, irish coffee, lumumba mm.

Varmt tøj

Varmt tøj finder du på øverste repos på Gammeltorv. Her bliver der solgt varmt tøj til vinteren. Blandt andet varme leggings, huer mm.

Spunky

Spunky kan du finde på øverste repos på Gammeltorv. Han har et stort udvalg af smykker, hatte og lædervarer.

Christmasmarket in Aalborg 

Aalborg Christmas market at Gammeltorv is open from Friday the 18th of November to Friday the 23th of December.
The Christmas market in Aalborg exudes and smells of Christmas. Here is everything the Christmas heart desires. From Christmas burgers, roasted almonds and warm chocolate to a lot of other wonderful Christmas foods and drinks.

Christmas trees, Christmas sweaters, art etc. can also be found at the Christmas market. You will find all this in the small cozy Christmas booths on Gammeltorv. You can also ride the big Ferris wheel, where you can look out over the entire Christmas market and a large part of the city, as well as try the cozy children’s carousel.

All the streets in the city have the most beautiful Christmas lighting.

The Christmas train drives around the city during the shops’ opening hours. You can get on the train at Gammeltorv

The opening hours of the Christmas market are:

For selection items:

Monday to Thursday from 12.00 to 17.30
Friday from 12.00 to 19.00
Saturday from 10.00 to 16.00
Sunday from 10.00 to 16.00

For food & drink:

Monday to Thursday from 12.00 to 19.00
Friday from 12.00 to 19.00
Saturday from 10.00 to 19.00
Sunday from 10.00 to 19.00

On Friday the 25th of November, the Christmas market is open from 12.00 to 22.00 as it is Black Friday.
From Saturday the 17th of December to Friday the 23th of December, it is open every day from 10.00 to 19.00.