Aktivitetskalender

Se, hvad der rører sig i Aalborg City
Aalborg Julemarked
19/11/2021
 - 23/12/2021
Aalborg Julemarked

Julemarkedet i Aalborg 🎅🏼🤶🏼🎄

Opdateret 12. november 2021

I år afholder vi Aalborg Julemarked fra 19. november til og med 23. december. Årets julemarked kommer til at gå fra Gammeltorv ned over Nytorv.

Julemarkedet i Aalborg emmer og dufter af jul. Her er alt hvad julehjertet begærer. Med gløgg, brændte mandler og lune æbleskiver samt et væld af andre julegodter. Alt dette finder du i de små hyggelige julehytter på både Gammeltorv og Nytorv. Du har også mulighed for at komme en tur op i det store pariserhjul, hvor du kan skue ud over hele julemarkedet og en stor del af byen.

Alle byens gader er klædt i den smukkeste julebelysning med grangrene og store røde julehjerter.

Juletoget kører rundt i byen i julemarkedets åbningstider. Du kan stå på toget ved Gammeltorv 🚂

Drillenissen Hilmer Halmkvist og Spillenissen Von Grangren, som er byens underholdende nisser, dem finder du rundt i gaderne hver fredag, lørdag og søndag fra 26. november.

Åbningstiderne på Julemarkedet er:

Mandag til torsdag fra kl. 12.00 – 17.30

Fredag fra kl. 12.00 – 19.00

Lørdag fra kl. 10.00 – 18.00

Søndag fra kl. 10.00 – 16.00

Fredag 26. november er der åbent fra kl. 12.00 – 22.00 i forbindelse med Black Friday.

Fra lørdag 18. december til og med torsdag 23. december er der åbent hver dag fra kl. 10.00 – 19.00.

Præsentation af julehytterne

Her finder du en beskrivelse af alle hytterne på årets julemarked. 

Jule-Sweaters ApS

Jule-Sweaters ApS er en af Europas største julesweaterbrands. Firmaet er startet og drevet af to nordjyder.
Virksomheden er på 5 år gået fra at producere 1.000 sweatre til at i 2021 producere mere end 300.000 julesweatre.
Derudover har virksomheden et GOTS-Certifikat, der er en af de højeste tekstilanmærkninger indenfor Bæredygtighed.
De har håndplukket nogle af deres favorit designs, som du kan finde i deres hytte på Nytorv – kig forbi og find din favorit.

Ma Petite France

Den franske vinbar Ma Petite France kan du finde på Nytorv – det er første gang de er med på Julemarkedet. De sælger rød og hvid vin chaud – franskmændenes gløgg – hertil får man selvfølgelig en småkage. Derudover sælger de også unika håndlavet julepynt fra Miss Green Design. Ma Petite France har en fransk vinbar i Nørregade 6, 9000 Aalborg.

ROMeriet

ROMeriet kan du finde på Gammeltorv. Her sælger de:

Lumumba: varm kakao med rom, friskpisket flødeskum med vaniljesukker på toppen og chokoladedrys.
Børne Lumumba: varm kakao, friskpisket flødeskum med vaniljesukker på toppen og chokoladedrys.
Romtoddy: Julete med kanelstænger, citron, rørsukker og nelliker, som er kogt op og tilsat rom inden serveringen og selvfølgeligt hjemmelavet helt fra bunden.

De sælger også deres rom og julerom. ROMeriet har butik i Urbansgade 22A, 9000 Aalborg.

The Fudge Factory

The Fudge Factory finder du på Nytorv. De sælger håndlavet engelsk fudge, trøfler og nougat. Joey, som har boden, importerer det selv fra England og det er hans familie der producerer det. På julemarkedet vil de have omkring 65 forskellige smagsvarianter og de har tilføjet vegansk Fudge til deres udvalg også.

Gløggkompagniet & Skotlander

Gløggkompagniet er nye på julemarkedet og kendt fra Tivoli i København. I år finder du dem på vores julemarked i to hytter på Gammeltorv.

Her kan du købe lækker gløgg, varm chokolade og dansk lumumba med hjemmelavet rom fra nordjyske Skotlander.

Derudover har de lune æbleskiver, caffe latte, varm hyldeblomst, chokolade og lækre jule drinks/cocktails.

På Fjorden

På Fjorden er med på julemarkedet for første gang. Deres hytte finder du på Nytorv. De kommer til at sælge “dagens vintersuppe”, deres egen lækre æblegløgg og et udvalg af deres fantastiske jule kager som variere fra dag til dag.

Derudover har de kaffe, et udvalg af varm chokolade samt varm krydret julechai-te. På fjorden har restaurant på Østerågade 27 på 1. sal i BoShop.

Grill Hytten

Grill Hytten finder du igen i år på Gammeltorv. Her serverer de årets julefrankfurter, KÆMPE hotdogs og 1/2 meter lange hotdogs med råsyltede rødløg – en rigtig jule klassiker. Alle deres pølser grilles direkte over åben ild på den store ottekantede grill.

Derudover sælger de også kolde og varme drikke og andre lækkerier.

Hos Linda

Lindas vafler og Lindas bolcher er Lindas hytter på julemarkedet og dem finder du på Gammeltorv. Linda sælger et stort udvalg af gammeldags bolcher. Derudover kan du også købe slik, lækre vafler med syltetøj, brændte mandler og slikkepinde fra Sugarpilots. Sugarpilots er håndlavede slikkepinde med forskellige motiver. De er lavet af økologisk sukker og 100% naturlige veganske råvarer.

Hos Linda finder du også et stort udvalg af drikkevarer. Te, kaffe, kakao, saft fra Søbogaard, sodavand og vand

Hollandsk Ost

Hollandsk Ost finder du på Gammeltorv. Det er ottende gang de er med på julemarkedet. De sælger et stort udvalg af hollandsk kvalitetsost, hollandske pølser og hollandske stroopwafels (honningvafler).

Studenterbiksens Juletræssalg

Studenterbiksens Juletræssalg finder du på Gammeltorv. De sælger forskellige juletræer. Blandt andet pottetræer, små pyntetræer og afskårne træer. Derudover kan du også købe adventskranse og andre juledekorationer.

Krystalhulen

Krystalhulen kan du finde på Gammeltorv – det er første gang de er med på Julemarkedet. De har et stort udvalg krystaller og krystallamper. Krystalhulen har butik i Turøgade 10, 9000 Aalborg.

Kunsthåndværk

Kunsthåndværk finder du på Gammeltorv. Hytten drives af syv selvstændige kunsthåndværkere. Her bliver der solgt kvalitets julepynt og gaver i alle prisklasser. Det man kan være helt sikker på er, at alt er “Made in Denmark” og formet i hænderne på de syv kunsthåndværkere. Her finder du både keramik, smykker, glas og pileflet.

Aalborg Zoo

Aalborg Zoo finder du denne gang på Nytorv. Temaet for deres hytte er Grønland. De kommer til at sælge isbjørnebamser, skindhandsker, skind og andet der passer ind i det grønlandske tema. Derudover kommer de også til at sælge varer fra Great Greenland.

Kagespecialisten

Kagespecialisten er ny på julemarkedet. Du finder deres hytte på Gammeltorv. De sælger forskellige typer af rumænske kager og hjemmelavede praliner med julefyld såsom appelsin, kanel m.m., samt varme waffles med chokolade.

Tupperware

Tupperware kan du finde på Gammeltorv. I deres hytte finder du plastik ting til enhver husholdning. De er mest kendt for deres populære ecopure flasker. Ved at du vælger eco+Flasker sparer du planeten for 14 kg engangsplast pr. år. Få en snak med deres dygtige konsulenter – de kan helt sikkert hjælpe dig.

Brændte mandler

Hytten med brændte mandler finder du på Gammeltorv. Som navnet fortæller sælger de brændt mandler. Derudover sælger de også popcorn, andre snacks, et stort udvalg af slikkepinde, candyfloss og kandiserede æbler.

Caféen

Caféen er igen i år placeret på Gammeltorv ved siden af pariserhjulet. Her bliver der solgt lune æbleskiver, kaffe, kakao, glühwein, gløgg, øl, irish coffee, lumumba mm.

Varmt tøj

Varmt tøj finder du på Gammeltorv. Her bliver der solgt varmt tøj til vinteren. Blandt andet varme leggings, huer mm.

Spunky

Spunky kan du finde på Gammeltorv. Han har et stort udvalg af smykker, hatte og lædervarer.

 

 

 

Juletoget
19/11/2021
 - 23/12/2021
Juletoget

Juletoget 🚂

Kom en tur rundt i byen og oplev den skønne julestemning med juletoget. Du kan stå på toget ved Gammeltorv.

Toget kører i julemarkedets åbningstider, som er:

Mandag til torsdag fra kl. 12.00 – 17.30

Fredag fra kl. 12.00 – 19.00

Lørdag fra kl. 10.00 – 18.00

Søndag fra kl. 10.00 – 16.00

Fredag 26. november er der åbent fra kl. 12.00 – 22.00 i forbindelse med Black Friday.

Fra lørdag 18. december til og med torsdag 23. december er der åbent hver dag fra kl. 10.00 – 19.00.