Det sker

Gammel vin-og tobakshandel flytter i nye og større lokaler

Historien og den gode kvalitet flytter med, når én af de traditionsrige og kvalitetsbevidste forretninger i Aalborgs midtby holder flyttedag 11. maj – for så 19. maj at åbne i nye og indbydende rammer.

Det er specialbutikken indenfor vin, spiritus og tobak, Skjold Burne i Bispensgade nr. 1, der holder flyttedag. Siden 1922 har den holdt til på adressen i gågaden tæt på Østerå og Nytorv, men fra 19. maj vil den være at finde på Boulevarden 5 – på hjørnet af byens hovedstrøg i den lille, intime Skipper Clements Gade.

- Ejendommen i Bispensgade gennemgår netop nu en større renovering og ombygning, og det var en anledning for mig til at tænke i nye baner. Vi har længe døjet med mangel på plads, så da muligheden for at rykke til de meget større lokaler på Boulevarden opstod, så var det bare om at slå til, siger indehaveren af Skjold Burne, den 43-årige Søren Skovlund, som glæder sig til at byde den trofaste kundekreds fra hele Nordjylland indenfor i de nye lokaler, som rummer 200 kvadratmeter butik og lager i tre forskudte plan.

- Her får vi mulighed for at præsentere varerne på en mere indbydende måde, og både kunder og personale får meget mere lys og plads. Og så betyder det altså også noget, at kunderne får bedre muligheder for at parkere i nærheden af forretningen. Det kan de jo ikke i Bispensgade, men det er stadig afgørende for os, at vi kan være en del af det pulserende liv og den spændende udvikling i Aalborgs centrum, tilføjer Søren Skovlund, som har mere end travlt med at få pakket ned i de gamle lokaler i gågaden samtidig med en trinvis indflytning i de nye lokaler, hvor travle håndværkere er ved at gøre alt færdigt til åbningen 19. maj.

Søren Skovlund blev i 1988 ansat hos Skjold Burne som altmuligmand og bud. Senere kom han i lære og fik sin handelsuddannelse i butikken, som han overtog i 2005 og siden har drevet i den ånd af god service og kvalitetsbevidsthed, som har skabt den store kundekreds helt tilbage fra 1922. Udover ejeren selv, så består personalet af to medarbejdere, som også glæder sig til at flytte ind i de nye lyse og indbydende lokaler på Boulevarden, hvor der senest var en interiør- og designforretning.

På åbningsdagen 19. maj vil forretningen byde på en række gode tilbud, og det samme vil flere af leverandørerne.

 

Friis Shoppingcenter igang med stor ombygning

Friis Shoppingcenter, der er ejet af Danica Pension og administreres af DEAS, har påbegyndt en omfattende ombygning til et trecifret millionbeløb. Magasin rykker ind på 7.500 kvadratmeter i 2018, Dalle Valle åbner en restaurant med 300 siddepladser i maj og H&M, der i forvejen har butik i centret, udvider til 2.500 kvadratmeter i to plan blandt andet med sit H&M Home-interiørkoncept. H&Ms nye butik forventes færdig i oktober 2017.

- Planlægningen af den store ombygning af centret er i fuld gang, og vi er meget tilfredse med at have tegnet en stor aftale med H&M om etablering af en helt ny og langt større butik i Friis, siger centerchef Lotte Vestergaard Skou fra Friis Shoppingcenter og fortsætter:
- Magasin, H&M og Dalle Valle bliver blandt de bærende koncepter i det nye Friis Shoppingcenter, og her har vi at gøre med meget stærke brands, der kan være med til at øge centrets tiltrækningskraft markant.

Ombygningen kommer til at indebære flere omrokeringer i centret. Nogle butikker som H&M og Selected flytter til nye placeringer, mens Bahne lukker. Vero Moda er allerede flyttet, og til efteråret renoverer de butikken, som vil stå klar med et nyt koncept.  

- Vi har en klar ambition om at skabe en af nordjydernes foretrukne shoppesteder med et bredt udvalg inden for bespisning og modekoncepter, heriblandt også koncepter der ikke findes i Aalborg i forvejen. Med revitaliseringen af nuværende koncepter samt åbningen af Dalle Valle, H&M Home og Magasin giver vi nordjyderne endnu mere at komme efter i Aalborg midtby, siger Lotte Vestergaard Skou.

Dalle Valle er i fuld gang med at blive bygget i centret og åbner allerede til sommer. I det hele taget vil 2017 stå i ombygningens tegn, men Friis holder åbent under hele ombygningen. Der er flere nye koncepter på vej, som Friis løbende vil informere om.