Det sker

Salling Aalborg bygger 1.400 kvadratmeter spektakulær tagterrasse

Under et halvt år efter åbningen af den særdeles populære Salling Rooftop i Aarhus, bygger Salling nu en tagterrasse på toppen af stormagasinet i Aalborg.
Projektet forventes allerede at stå klar i sensommeren 2018

Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.

AALBORG: Kulturlivet i Aalborg bliver en markant attraktion rigere, når Salling i Aalborg til sommer slår dørene op for et nyt spektakulært byrum på taget af stormagasinet. Navnet på projektet bliver Salling Rooftop.
Den nye tagterrasse kommer i forlængelse af en lignende attraktion på toppen af Sallings andet stormagasin i Aarhus. Her har tagterrassen været ekstremt populær siden åbningen i august 2017 med 700.000 besøgende i løbet af de første 4 måneder. Et besøgstal, der har gjort Salling Rooftop til en af Jyllands største attraktioner.
Nu er turen så kommet til Salling i Aalborg, hvor den nye tagterrasse bliver 1.400 kvadratmeter og kommer til at fungere som et offentligt tilgængeligt byrum i vekslende etager. Tagterrassen får plads til 550 gæster og kommer blandet andet til at byde på et væksthus med café og bar, en amfitrappe, inden- og udendørs udkigsposter med panoramaudsigt over by og fjord, hyggelige loungeområder, en grøn zen-garden og ikke mindst en angstprovokerende skywalk over Algade Torv.

En unik oplevelsesoase i hjertet af Aalborg
Salling Rooftop bliver et fristed og en oplevelsesoase. Det fortæller Anja Kibsgaard, der er stormagasinchef for Salling i Aalborg.
- Det er med stor begejstring, at vi kan offentliggøre, at drømmen om Salling Rooftop på toppen af Salling Aalborg bliver til virkelighed. Ambitionen er at skabe et nyt fristed til gavn for både Aalborg og hele Nordjylland. På Salling Rooftop bliver det muligt at nyde en kop kaffe, en cocktail eller en let anretning med udsigt over hele byen, men det bliver også et byrum fyldt med underholdning, arrangementer og ikke mindst gode oplevelser for alle, siger Anja Kibsgaard.
Ifølge administrerende direktør for Salling, Marianne Bedsted, har den massive interesse for Salling Rooftop i Aarhus været en afgørende faktor i overvejelserne omkring projektet i Aalborg. 
- Der har været en fuldstændig overvældende interesse for Salling Rooftop i Aarhus med 700.000 besøgende på de første fire måneder og international bevågenhed fra medier som britiske The Telegraph og tyske ZDF. Vi blev hurtigt overbeviste om, at en lignende attraktion på Salling i Aalborg er en god idé. Vi fortsætter dermed også vores ambition om at gøre Sallings stormagasiner til fuldtonede oplevelseshuse, siger Marianne Bedsted.

Borgmesteren glæder sig over det nye projekt 
Thomas Kastrup-Larsen, der er borgmester i Aalborg, ser et stort potentiale i Salling Rooftop, som bliver endnu et kulturelt løft til Aalborg, der i forvejen er inde i en rivende udvikling.
- Salling Rooftop er en gave til kulturlivet i Aalborg og et godt eksempel på den spændende udvikling, Aalborg gennemgår som by. Jeg tror, projektet kan være med til at tiltrække gæster fra både ind- og udland, og jeg er samtidig sikker på, at det bliver et attraktivt sted for byens borgere og gæster, siger Thomas Kastrup-Larsen.

Samarbejde med byens kulturinstitutioner
Salling Rooftop kommer til at rumme alt fra open-air koncerter til yoga under åben himmel med storslået udsigt over Aalborg. Derudover er planen, at Salling skal bruge byrummet i samarbejde med byens mange kulturinstitutioner - blandt andet Musikkens Hus, Aalborg Karneval, Aalborg i Rødt og Aalborg Pride.
Salling Rooftop i Aalborg bliver offentligt tilgængeligt med indgang direkte fra gaden og via en ny elevator, der bliver bygget inde i stormagasinet. Salling er i tæt dialog med Aalborg Kommune og myndighederne om projektet.

Om Salling Rooftop
Den nye tagterrasse bliver ca. 1.400 kvadratmeter 
Der bliver plads til 550 mennesker på Salling Rooftop 
Tagterrassen kommer til at have 330 udendørs siddepladser og 70 indendørs siddepladser 
Der bliver direkte adgang fra gaden og via en elevator i stormagasinet
Tagterrassen er tegnet af Rambøll Arkitekter, mens A. Enggaard er entreprenør på projektet
Salling Rooftop ventes allerede at åbne i sensommeren 2018 
Åbningstiderne bliver de samme som stormagasinet - 10-20 i hverdagene og 10-18 i weekenden

 

 

 

Fra butiksdød til levende forretningsgade

Nørregade i Aalborg var i mange år præget af forfald - nu åbner nye butikker på stribe
 

Af: Lise Stenbro, nordjyske.dk - Foto: Mette Nielsen

AALBORG: Nørregade i Aalborg var i mange år præget af forfald, butiksdød og tomme forretningslokaler, men den tendens er tilsyneladende ved at vende. Siden gaden blev genindviet i begyndelsen af september er der kommet flere nye forretninger til, og det glæder blandt andre citydirektør Flemming Thingbak.

- Det ligner efterhånden latinerkvarteret i Aarhus, og det var der jo ikke rigtig nogen, der turde tro på for år tilbage, siger han.

Ifølge citydirektøren er de fleste af de nye forretninger unikke butikker, hvor indehaveren har foden under eget bord, hvilket også bidrager til stemningen.

- Ikke et ondt ord om Matas eller H&M - dem kan vi ikke undvære - men skal man tiltrække nye kunder og folk udefra, skal der også være noget, de ikke kan finde i andre byer, understreger han.

 

Stadig tomme lokaler

En hurtig tur ned af Nørregade afslører en række nyrenoverede facader og butikker som By Moberg, Skruuk, Exclusiva, Grundahl, Bahne2, Lektieguiderne, Aalborg Beauty, God Life Society, Unum, Row Beauty og My & Holger, men NORDJYSKE spotter også tre mindre forretningslokaler, der stadig er til leje. Blandt andet fordi De 4 Årstider er flyttet fra hjørnet ved Sankt Hans Gade til et lokale lidt længere oppe af gaden. Sidstnævnte er således ikke en ny forretning, men en af de få der - sammen med hobbyforretningen, Hr. og Fru B samt Lydspecialisten, Mekong og Kunst & Klær - har holdt skansen på trods af det omfattende gravearbejde, der stod på i næsten to år.

- Det har været er par håndfulde, der har været mega udholdende, og det skal de have al mulig ros for, siger Flemming Thingbak.

Han begyndte selv at tro på gadens transformation, da folk som Grethe Grundahl valgte at flytte sin forretning tilbage til Nørregade fra Jernbanegade.

- Det er sådan noget som det her, der skal til, hvis detailhandlen skal differentiere sig fra internethandlen, mener Flemming Thingbak.

Han roser ikke alene de flotte nye butiksfacader, men også Aalborg Kommunes valg af belægning samt det ny torv med bænke og beplantning ved Sankt Hans Gade.

- Det hele virker ret gennemført, så nu glæder vi os kun til den ny Magasin-forretning åbner i Friis. For det er helt sikkert noget, der vil tiltrække kunder til denne del af byen - også fra byer som Randers eller Hobro, tilføjer han.

Kunder vil føle, røre og smage

At detailhandlen, som for få år siden blev spået mere eller mindre død, pludselig er blomstret op igen i Aalborgs Bymidte, tilskriver direktøren fra Aalborg City først og fremmest hårdt arbejde, god service og udholdenhed.

- Men vi skal hele tiden være på stikkerne. Det nytter ikke bare at have god service, det er der også andre steder. så det handler også om oplevelser, for kunderne er jo mennesker af kød og blod, så de vil stadig gerne føle, røre og smage på tingene, mener han.

De forretningsdrivende i Nørregade tror på fremtiden, og flere af dem glæder sig til, at Magasin åbner i Friis det kommende år.

Mette Amstrup, Skruuk:
- Vi er meget glade for den nye Nørregade. Vi havde tidligere Message i Bispensgade, men det er mere hyggeligt her, selvom jeg godt ved, det har været hårdt for dem, der var her, mens det hele var gravet op. For der var jo en del som måtte lukke. Men nu tror vi på fremtiden, - også fordi der kommer en ny Magasin.

Alice Fuglsang, By Moberg:
- Jeg synes, gaden er fantastisk. Den er både charmerende og har sjæl. Det er Aalborgs flotteste gågade, så vi syntes, det var det helt rigtige sted til vores forretning, hvor vi blandt andet sælger planter og potter. Det manglede der nemlig lidt her i midtbyen.

Jette Raal, Kunst & Klær:
- Det er blevet meget bedre. Butikkerne står ikke længere tomme, men lejes ud. Og det er oven i købet til specialbutikker. Det var godt nok hårdt, mens gravearbejdet stod på, men vi bed jo tænderne sammen, selvom der var flere, som havde været her i mange år, der måtte lukke. Men vi var jo nok også heldige, fordi vi lå først i gaden. Vi har fået et bedre sammenhold, så vi mødes med de andre butikker en gang om måneden.

Inge Nyby, Bahne2:
- Vi kunne ikke ligge bedre. Tidligere var vi i Friis, men der skulle jo ske så meget ombygning, og så valgte vi altså at flytte og blive til en ren tøjforretning. Der er bare så hyggeligt og godt og flot her i gaden, og vi har også et godt sammenhold med de øvrige forretninger. Nørregade er den ny bydel, det er den vej byen vokser med både Nordkraft, Musikkens Hus og byggerierne på Østre Havn, så fremover bliver det kun bedre.