Aktivitets kalender

Indvielse af Nørregade

01-09-2017

Fredag 1. september kl. 16 er det tidspunkt, som de forretningsdrivende i Nørregade i Aalborg har set frem til.
Tidspunktet har været det lille bitte lyspunkt, som fokus har været skarpt rettet imod i en tunnel, der i nogles smag har været lige rigelig mørk. Men nu er de sidste belægningssten lagt, og de smukke planter er sat, så de kan udvikle sig hånd i hånd med butikkerne og caféerne, som skyder op som spændende ekstragevinster.
– Endelig færdig! Grundstenen blev lagt ned i Nørregade ved Day & Night 2. juni, men nu kan borgmester Thomas Kastrup Larsen klippe det røde bånd ved indgangen fra Bredegade som signal om, at Nørregade er endelig færdig og fremstår som en af byens aller smukkeste gader, smiler en glad direktør i Aalborg City, Flemming Thingbak, der er imponeret over det sammenhold og den holdånd, der er opstået i en gade, hvor opgravning og store entreprenørmaskiner har gjort det mere end vaskeligt at opretholde en sund forretning, når kunderne skulle kante sig forbi og over opgravninger.

– De eksisterende butikker har fundet sammen i et konstruktivt netværk, hvor indehavere og personale tænker strategisk og bakker hinanden op, når nye tiltag sættes i søen. Konkurrenter bliver til kolleger, og på ugentlige morgenmøder diskuteres fremadrettede tiltag, som kan være med til at gøre Nørregade unik.

Aalborg Kommune serverer forfriskninger ved den officielle åbning af gaden, hvor repræsentanter fra gadens butikker vil tale sammen med borgmesteren. Aalborg City bidrager med en omgang swingende street jazz til en festlig indvielse.
Som tegn på at butikkerne i Nørregade står sammen, har alle meldt sig ind i Aalborg City og bidrager dermed til at sikre den fremtidige udvikling af midtbyen.